miercuri, 21 mai 2014

Cinci bauturi detoxifiante


Detoxifierea organismului devine din ce in ce mai populara, iar una dintre metodele cele mai agreate este aceea a bauturilor care purifica organismul. Va prezentam in cele ce urmeaza cinci dintre cele mai eficiente bauturi detoxifiante.

1. Ceaiul verde, cel cu menta sau ghimbir este un ceai antioxidant natural ce protejeaza organismul de actiunea radicalilor liberi, poluantilor nocivi si de imbatranire. In plus, ceaiul verde va stimuleaza metabolismul, intarindu-l, stimuleaza arderea grasimilor, iar cel din ghimbir ajuta procesul de digestie si absorbtia nutrimentelor.
2. Bauturile care contin nuca verde de cocos au un continut bogat de electroliti si poseda proprietati naturale izotonice. Astfel incat sunt adevarate bauturi energizante, bogate in  vitamine si minerale, inclusiv de doua ori mai mult potasiu decat bananele.
3. Potrivit nutritionistilor sucul de ananas este foarte benefic procesului de digestiei. Acest fructul contine bromelaina, un anti-inflamator natural care stimuleaza un proces de digestie sanatoasa, ajutand la digerarea proteinelor, dar si tiamina (vitamina B1), care ajuta organismul sa transforme carbohidratii  in energie.
4. Apa cu lamaie ajuta la curatarea ficatului de toxine. Lamaile sunt foarte bogate in acid citric, calciu, potasiu, magneziu si fosfor. Daca consumati suc proaspat de lamaie cu apa (calda sau rece) veti contribui la detoxifierea organismului prin intermediul unei digestii mai bune, prin stimularea ficatului si curatarea fluxului sanguin.
5. Sucul de morcovi este o bautura ce are foarte putine calorii si care stimuleaza eliminarea balonarii cauzate de retentia mare de apa. In plus, contine vitaminele C si A, dar si caroteni care sunt antioxidanti foarte eficienti in repararea celulelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu