luni, 13 ianuarie 2014

Rolul zeolitului in viata noastra de zi cu zi


Zeolitul este un mineral, un aluminosilicat format cu milioane de ani in urma, din interactiunea dintre lava fierbinte emisa de catre vulcani si apa de mare. In lume sunt cunoscute zeci de tipuri de zeoliti, cu structuri si compozitii chimice diferite, dar in terapie s-a folosit pana acum unul singur, numit clinoptilolit. Numele de zeolit a fost dat de catre mineralogul suedez Axel Frederik Cronstedt si vine din greaca veche, unde ze inseamna  a fierbe, iar lithos inseamna piatra.

Deci zeolitul ar insemna in traducere etimologica piatra care fierbe, aluzie la formarea acestuia prin spectaculoasa interactiune dintre lava incinsa si apa marii. Folosirea zeolitului in terapie este o traditie cu o vechime de cateva mii de ani, acest mineral fiind un remediu important in medicina Ayurveda (medicina traditionala indiana) si in medicina traditionala chineza, dar si in medicina populara ruseasca. 

Zeolitul are in compozitie 4 nutrienti vitali pentru corpul uman: Calciu, Magneziu, Potasiu si Sodiu. Este un mineral eficient pentru detoxifiere, decontaminare, refacerea PH-ul organismului. Este mineral micronizat foarte fin cu ajutorul tehnologiei cu nanotuburi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu