vineri, 30 ianuarie 2015

Cuprul - otrava subestimata eliminata cu Zeolit



Cuprul este cunoscut de mult timp ca fiind un metal greu pentru organismul uman la fel ca si mercurul, cadmiul sau plumbul, insa usor de chelatat cu ajutorul zeolitului.

In anul 1970 Carl C. Pfeiffer, Ph.D., M.D.  de la Princeton’s Brain Bio Center a descris cuprul ca fiind un metal greu care perturba biochimia corpului. Cuprul este clasificat ca un mineral esential, dar corpul uman are nevoie doar de cantitati mici, aproximativ 1-3 mg pentru adulti si 0,5 mg/zi pentru copii.

La Centrul Bio Brain s-au facut ample testari, insa nu s-a gasit niciun caz de deficit de cupru. Nu ca ar fi imposibil sa se intample, dar se pare foarte putin probabil.

Organismul uman contine in medie aproximativ 125 de mg de cupru. Acesta se depoziteaza in ficat si creier, iar principala cale de excretie a cuprului si mercurului este bila.

Este de remarcat faptul ca medicii pot confunda o supraincarcare de cupru cu otravirea cu mercur, deoarece cele doua actioneaza in mod similar.

Medicii, cred ca ficatul bebelusilor contine aproximativ de 7 ori mai mult cupru decat ficatul unui adult si ca poate dura intre 5-15 ani pentru a reduce nivelul cuprului din organism. Cuprul fiind un stimulator al creierului, este considerat o cauza principala a tulburarilor de anxietate si hiperactivitate la copii.

Este cunoscut faptul ca femeile care sunt stabile mental pot suferi de depresie postnatala si anxietate dupa nastere. In aceasta perioada nivelul de cupru este ridicat si poate dura luni pentru a reveni la normal. Cuprul care transporta proteinele, ceruloplasmia, creste enorm in timpul sarcinii din cauza influentei estrogenilor.

Pfeiffer si echipa sa au constatat ca, contraceptivele orale ridica nivelul cuprului in organismul uman. De fapt cantitatile de cupru pot creste de 3 ori mai mult decat ceea ce este gasit in organismul uman, iar acest lucru este transmis copilului.

Avand in vedere cele sus-mentionate, va aducem la cunostinta faptul ca, mai nou, tehnicile medicale au inceput sa ia in considerare aplicabilitatea tratamentelor cu clinoptiloliti (zeoliti).
Inca din antichitate avem dovezi clare ale terapiilor cu zeolit, una dintre acestea fiind etimologia termenului (zheo – temen grecesc ptr verbul a fierbe si lithios = piatra, adica piatra care fierbe. – datorita reactiei chimice pe care o are la contactul cu apa).

Principiul de actiune al zeolitului reprezinta procedura de chelatare, functie ce se poate explica prin actiunea de a atrage ionii metalici si de a-I bloca in interiorul structurii sale chimice.
.
Pornind de la aceste principii putem afirma ca zeolitul este un tratament eficient in eliminarea acumularilor de metale grele din organism.

Mediul in care traim, inclusiv apa pe care o bem si alimentele pe care le consumam, vor determina in cele din urma acumularea de cupru si aducerea lui in exces toxic. Supraincarcarea de cupru poate provoca boli fizice grave si mentale. 

Zeolitul are proprietatile de a diminua efectele nocive ale intoxicatiei si pe cea de eliminare a depozitelor de metale grele din organismul uman, prin simplul procedeu de chelare pe care-l implica tesuturilor cu care intra in contact. 

Tehnicile de prelucrare ale alimentelor folosite in zilele noastre priveaza alimentele de multe oligoelemente de care au nevoie oamenii, precum, zinc, molibden si nutrienti mangan care ajuta la mentinerea cuprului in echilibru. Acest lucru se intampla in primul rand in ficat si in creier.

Cuprul fungicid este folosit in culturile comerciale si pentru tratarea apei din piscine.
Apa de uz casnic poate fi o importanta sursa de cupru si acest lucru face apa acida, cea mai mare cantitate de cupru provenind chiar din conductele dumnevoastra.
Este bine de stiut ca zeolitul este un mineral des utilizat in diferite ramuri ale industriei, mai ales pentru proprietatile sale de ecranare ale metalelor grele din apele reziduale, rezultate in urma diferitelor procese de prelucrare.

Nivelurile ridicate de cupru din  tesuturile organismului favorizeaza cresterea de organisme de tip fungic si bacterian (cum ar fi candida), care traiesc in intestinul uman. Nu puteti scapa de o asemea infectie daca nu reusiti sa micsorati nivelul cuprului aflat in organism. Puteti ucide ciuperca prin administrare de medicamente antifungice, dar ea va reveni si poate chiar mai agresiv.

Tevile galvanizate erau o sursa de zinc, iar acum au devenit supraincarcate de cupru de la conductele de apa. De aceea se recomanda testarea apei potabile. O idee buna ar fi sa schimbati conductele de aprovizionare cu apa din casa si sa optati pentru cele sanitare de plastic.

Cuprul are reactie antagonica fata de cea a fierului, ceea ce va conduce la diminuarea numarului de ioni de fier, iar aceasta reactie are consecinte incredibile.

De multe ori gasim zeolitul in asociere directa cu metalele grele. fiind la ora actuala. cel mai bun tratament impotriva acumularii excesive, in organismal uman, de cupru, mercur, cadmiu, etc.

Echipa Zeolite va recomanda utilizarea cu incredere a produselor pe baza de zeolite pentru orice forma de intoxicatie cu metale grele, precum si in procedurile de detoxifiere ale organismului.