joi, 27 iunie 2013

hidratarea inseamna frumusete

Mergi la plaja ?
Ia-ti sticla cu apa, la tine !
Iesi la plimbare, prin soare ?
Nu uita, acasa, sticla cu apa !
Transpiri abundent, din cauza caldurii ?
Mareste cantitatea de apa zilnica !

In timpul verii, apa este vitala, pentru buna functionare a organismului. Deshidratarea se poate instala rapid, mai ales daca expunerea la soare este prelungita sau daca apar arsurile solare (pielea arsa de soare nu mai poate opri eliminarea apei din organism, prin evaporare).
 
Minimum 8-10 pahare cu apa, pe zi – aceasta este recomandarea specialistilor. Un adult sedentar, de varsta medie, ar trebui sa bea 240 ml de apa (un pahar), pentru fiecare 9 kilograme de greutate a corpului, adica 8-10 pahare/zi. De exemplu, o persoana de 54 de kilograme, trebuie sa bea 6 pahare cu apa, pentru a acoperi necesarul zilnic. In timpul verii si in timpul efortului fizic, trebuie crescuta si cantitatea de apa consumata.

Apa este cea care asigura vascozitatea normala a sangelui, unge articulatiile corpului si le ajuta sa nu scartaie, asigura umiditatea mucoaselor si a suprafetei ochilor, asigura o buna functionare a celor 2 milioane de glande sudoripare din piele si stimuleaza o atitudine pozitiva. Specialistii au demonstrat ca persoanele care consuma suficienta apa sunt mai vesele, mai energice si mai sociabili.

Cea mai mare cantitate de apa trebuie consumata in timpul diminetii, pana la pranz, pentru ca, in aceasta perioada, organismul lucreaza la capacitate maxima.
 
Daca nu bem suficienta apa, deshidratarea se poate instala rapid, in zilele caniculare sau atunci cand expunerea la soare este prelungita. Cantitatea de apa existenta in celulele organismului (in spatiile intracelular, intravascular si interstitial) ajunge sa fie mai mare decat cantitatea de apa consumata, iar creierul si organele primesc tot mai putin singe. Simptomele deshidratarii sunt usor de recunoscut si se instaleaza treptat: sete, gura uscata, ochi uscati, lipsa transpiratiei, urina inchisa la culoare, crampe musculare, ameteli, stari de voma, moleseala. In stadiile mai avansate, apar halucinatiile si se instaleaza starea de coma. 

Deshidratarea severa si netratata duce la deces, prin colapsul tuturor organelor. Prevenira deshidratarii se face foarte simplu: BEA CIT MAI MULTA APA, ZI DE ZI !

luni, 17 iunie 2013

Masca cosmetica pe baza de Zeolit

Pielea reprezinta un organ care constituie invelisul corpului. Pielea este practic un organ viu care prezinta o mare importanta fiziologica. Din cauza prafului de pe strada, pe pielea noastra se aseaza un complex toxic format din metale grele si compusi chimici. Din cauza aerului, intalnim factori de poluare ca: gaze industriale, gaze de esapament, hidrocarburi pe baza de plumb si mercur. Acesti factori ne intoxica pielea. In general, femeile au o piele mai sensibila decat a barbatilor, de aceea trebuie sa acorde o atentie mai mare pentru ingrijirea tenului.

Zeolit masca cosmeticaPielea trebuie ingrijita in fiecare zi, trebuie mentinuta intr-o stare perfecta de sanatate si ferita de factorii nocivi care polueaza aerul. Dupa administrarea zeolitului se remarca o imbunatatire si o restabilire a imunitatii pielii, ajuta la incetinirea procesului de imbatranire, marind puterea de absorbtie  a oxigenului. Toate aceste calitati ajuta la cresterea energiei celulare si reda starea de sanatate a pielii.

Zeolit Masca Cosmetica este administrat cu succes in salonele de infrumusetare. Masca este eficienta pentru protejarea pielii de atacurile constante a radicalilor liber, pentru colagenul si elasticitatea pielii.

Calitatea produsului este redata prin absorbtia, depozitarea si neutralizarea toxinelor. 

Zeolitul intareste pielea prin minerale active.