joi, 28 noiembrie 2013

Remedii pentru radiatii


Radiografiile, mamografiile, tomografiile computerizate si toate celelalte investigatii care sunt realizate cu ajutorul razelor X ne pot salva viata. Dar, in doze mari, aceste radiatii ne pot pune in pericol sanatatea. Mai jos gasiti o lista cu cateva remedii ce trebuie avute in vedere pentru eliminarea izotopilor radioactivi din organism:

Iodul - iodul in stare naturala se regaseste in cantitate mare in vegetatia marina precum si in  algele marine, si in suplimentele alimentare pe baza de alge marine. Tiroida va prelua iodul din alimentatie si astfel va bloca asimilarea iodului radioactiv, reducand riscul cancerului de tiroida.

Lugol - mai eficienta decat tratamentul pe baza de iodura de potasiu este solutia Lugol, pe care o puteti gasiti si in farmacii. Aceasta este compusa din iod antiseptic sub forma lichida, de culoare maronie si care este de regula intrebuintat in spitale. 

Zeolitul Lichid - Fiecare dintre noi ar trebui sa foloseasca zeolitul  lichid cel putin de doua ori pe an in cure de detoxifiere a organismului. Zeolitul Lichid elimina metalele grele din organism precum: strontiu, cadmiu si cesiu. Zeolitul a fost administrat persoanelor expuse la radiatii in cazul dezastrului de la Cernobil, avand rezultate uimitoare. 


Imune - studiile efectuate de cercetatorii au demonstrat ca acest supliment alimentar ajuta la vindecarea organismului care a fost afectat de radiatii. Algele marine, Clorella si Spirulina, ce intra in componenta acestui produs detin si ele substante importante ce ajuta la eliminarea izotopilor radioactivi de strontiu. 

Soul - administrati zilnic o cantitate cat mai mare de antioxidanti fie prin folosirea de suplimente alimentare, fie consumand fructe si legume proaspete. Este recomandat consumul de spanac, varza, napi, mere, fructe de padure bogate in resveratrol si licopen.

Apa saracita in deuteriu si ceaiul verde - pentru ca toate remediile mentionate mai sus sa functioneze la capacitate maxima este necesar sa beti o cantitate mare de apa saracita in deuteriu precum si ceai verde. Lichidele ajuta la spalarea celulelor iar ceaiul verde are proprietatea de a avea un continut bogat de antioxidanti.



marți, 19 noiembrie 2013

Cancerul ovarian


Cancerul ovarian este o boala silentioasa, care nu prezinta simptome accentuate atunci cand se afla in faza incipienta. Citind cest articol puteti sa aflati cele mai importante lucruri care va pot salva viata, daca depistati de boala in faza incipienta !
Simptomele cancerului ovarian pot fi confuze, deoarece pot aparea si in urma altor probleme medicale. Este bine sa mergeti sa faceti un consult medical de specialitate atunci cand constati ca aceste simptome persista! Controlul periodic de specialitate va poate salva viata, de aceea este esential sa va faceti anual analizele de rutina recomandate de medical ginecolog.
Doar informandu-va despre simptomele principalele analize pentru depistarea lui si despre factori de risc in cazul cancerului ovarian, precum si despre diferitele tipuri ale acestei maladii si ve-ti sti ce trebuie sa faceti pentru a va feri de aceasta maladie.
Iata care sunt cele mai importante informatii pe care trebuie sa le retii:
1. Testul Babes – Papanicolau se face doar pentru depistarea cancerului de col uterin. Pentru cel ovarian, exista alte analize
Testul Babes – Papanicolau nu depisteaza cancerul ovarian, acesta doar detecteaza modificari pre-canceroase la nivelul colului uterin, fara a facec legatura cu un potential cancer ovarian.
2. Analize recomandate pentru depistarea cancerului ovarian
Diagnosticarea cancerului ovarian se realizeaza prin:
Ecografie abdominala sau transvaginala;
Tomografie computerizata sau rezonanta magnetica nucleara;
Test de sange pentru masurarea markerului tumoral CA-125;
Laparotomie sau laparoscopie – proceduri chirurgicale pentru recoltarea unei probe de tesut tumoral;
Biopsie – prelevarea unei probe de tesut tumoral pentru a depista existenta celulelor canceroase.
3. Simptomele pe care nu trebuie sa le ignorati
Cele mai frecvente simptome ale cancerului ovarian sunt:
Dureri abdominale sau pelvine;
Modificari ale tranzitului intestinal (diaree sau constipație);
Modificari urinare;
Sangerari vaginale neobisnuite;
Dureri in timpul contactului sexual;
Pierdere in greutate;
Oboseala, astenie;
Distensie abdominala.
4. Factorii care care cresc riscul de aparitie a cancerului ovarian
Varsta inaintata;
Istoricul familial si genetic;
Menarha precoce sau menopauza tardiva;
Prima sarcina tardiva (dupa varsta de 30 de ani);
Nuliparitatea;
Istoric de cancer de san.
5. Exista 3 tipuri de cancer ovarian
Cea mai frecventa forma o reprezinta carcinomul epitelial care se dezvolta din celulele de la suprafata ovarului (din epiteliu).
Al doilea tip de cancer ovarian ca frecventa este reprezentat de tumorile cu celule germinale care se dezvolta din celulele ovariene care produc ovulele.
Al treilea tip de cancer ovarian, tumorile stromale, este rar si se dezvolta din tesutul de sustinere al ovarului.
6. Daca este descoperit devreme, cresc sansele de supravietuire
Atunci cand cancerul ovarian este descoperit in faza incipienta, la nivelul ovarelor, 90% dintre femei supravietuiesc la 5 ani (perioada de timp pe durata careia este analizata in mod normal supravietuirea atunci cand se evalueaza tratamentul in oncologie). O femeie ce manifesta simptome sugestive pentru cancerul ovarian trebuie sa se adreseze cat mai repede medicului, pentru a obtine un diagnostic corect.
8 mai - Ziua Internationala de Lupta impotriva Cancerului Ovarian
Pe 8 mai 2013 a fost marcata pentru prima data in Romania Ziua Internationala de Lupta impotriva Cancerului Ovarian.
In Romania, cancerul ovarian reprezinta cea de-a 5-a forma de cancer ca frecvența, la femei, cu o incidenta care este cu 50% mai mare decat media mondiala - 9,4 cazuri la 100,000 de locuitori. In fiecare an, in țara noastra se raporteaza 1.686 cazuri noi de cancer ovarian, in timp ce 981 de romance mor anual din cauza cancerului ovarian.